ULN2003 darlington dizi nasıl kullanılır?

N

neoaspilet11

Guest
Bu kullanmayla ilgili herhangi bir fikir LED veya yükler ve mikrodenetleyici gelen girişleri olarak LAMBALAR? Yoksa doğrudan ULN2003/2004 darlingtonchip arasındakiler girişine Mikrodenetleyici işaretçilerine bağlayabilirim? Teşekkürler, neo

LED'ler (değil lambalar) en mikrodenetleyiciler doğrudan tahrik olabilir .. Bazı mikrodenetleyiciler 1-10kΩ pullup dirençleri gerekebilir rağmen, darlington diziler, işaretçilerine (ULN2003 işaretçilerine 1-7) doğrudan (bkz. resim ekli) bir mikrodenetleyiciye bağlanabilir kullanarak lambaları, ralays vb götürmek istiyorsanız - Bir bakın belirli bir parçası veri sayfası .. Saygılar, IanP

Thnx IanP .. 2003 tarihinde bir COM pin var. Yani ben sadece onu cezalandırmak zorunda düşünüyorum.

Sen endişelenmenize gerek yok bu ORTAK (pin9) size LED'ler (genel - Endüktif olmayan Lods) sürücü eğer .. Eğer röle sürücü ortak pimini (9) + V (değil GND!) Bağlı olmalıdır .. ekteki resme bakın .. Regads, IanP

Owkies. nasıl bir sekizlik tampon 74LS245 hakkında, bu sürücü çıkışları LED mi?

245 yerine BUS-to-BUS tampon, o back-to-back bağlı normal 3-devlet kapısı gibi .. Çok daha iyi seçenek 74 (XX) 05,06 ya da OC arabellek / sürücü kapılardır 07 kullanmak olacaktır .. Diğer bir deyişle, en 245 aracılığıyla LED'ler sürüş mikro doğrudan bağlanması, daha-az aynı olacaktır .. Saygılar, IanP

Aslında 2 X 8 arıyordu - çıkış LED IC sürücüsü kaynak. çok geçerli olacak çünkü çoğu LED'ler doğrudan mikrodenetleyici bağlanırken, parlak ışıklı en 20mA ihtiyacınız bunu alışkanlık çünkü IO işaretçilerine çekilecek. 74XX05, 06 07 yerine kadar kurulu alanı tüketmek istiyorsunuz 6 onaltılık tampon gelir. 16 LED kaynağı sürücülerini 3 yongaları ihtiyacınız Ve ayrıca ULN2003 işaretçilerine sadece 7 lavabo işaretçilerine oldukça kısa; IC başına 8 LED kaynağı çıkışları bu konuda herhangi bir fikir gerekir?

8-bit sürücüler => UDN2981 vardır .. Fark, onlar "yüksek taraf" sürücüler, böylece yükler çıkışları ve GND arasına bağlanır olmasıdır .. Diğer seçenek => 16 x el-cheapo 2N7000 MOSFET (hiçbir kapı dirençleri gereklidir) .. Saygılar, IanP

Tnx bilgi Ian P. Ancak bu oldukça benim seçenekleri karmaşıklaştırıyor:. 1) 16 Mosfets 16 * 3 iğne izleri, ayak izleri eşittir. Bu gerçekten kenarına kurulu tasarımcı itecektir. Artı Mikro hatları. 2.) UDN2981 ayrı yük zemin ve mantık sahaları vardır. hmm ben uygulama sütunları basamaklanmasını lavabo vardiya tarafından tahrik edilmektedir led ekran multipleks, özellikle bu bir sorun sürücüleri kayıt merak ve hala SATIR kaynağı sürücüleri arıyor Im

benim soru i nasıl i 2sa18015 gibi satırlar ve sütunlar vardiya tr kullanacaktır uln2003a kullanabilirsiniz pozitif ve cols negatif olması satırları istediğiniz ne PIC16F877A ve 74hc595 + uln2003a kullanılarak inşa liderliğindeki hareket messae 8x40 çalışıyorum alll merhaba i parlaklık için bu darlington dizi olarak uln2003a veya uln2803a eklemek istiyorum bu yüzden herhangi bir bedy bu teşekkür nasıl bana yardımcı olabilir 74hc595 kayıt

Merhaba Dünya ... Son zamanlarda bazı ULN2003 var ama bir ortak katot olan bir RGB LED sürücü gerekir. : (Ben ULN2981 işi yapabileceğini biliyorum, ama yok herhangi bir .... herhangi bir öneriniz [size = 2] [color = # 999999] 37 dakika sonra eklendi: [/color] [/size] Humm. . nasıl olumsuz bir gerilim kaynağı kullanmayın dersin? bu işin? Sadece biraz şimdi benim mikrodenetleyiciye + V kaynağı nasıl karıştırmayın misiniz ..

Yardım yok mu? Humm .. neyse ben etrafında bazı kazı yapmış, belki de (20mA her biri) 50 LED sürmek için bir P-kanal MOSFET (IRF9520) kullanacaktır paralel yani ben şimdi 3 kanal (R, G ve B) sürücü 3 IRF9520 kullanacağız eğer LED'ler iyi (yani fwdV hemen hemen aynıdır) ve ucuz olmak istiyorum, ben bile kanal başına 1 direnişçi yerine 150 direnişçiler (3 vs 150!) bir şey havaya uçurmak için gidiyor muyum sopa ile yapabilirsiniz sanırım?

Hala ha yardım ... Neyse, ben bu bir başıma değilim sanırım ... Benim caclulation doğruysa, MAX 50 RGB LED sürmek için, ben bir 3.3W (Watt evet!) direnç ve 2 1.8W ihtiyacınız olacak ... Ben MOSFET çok deneyimi yok, ve sanırım öğrenmek için tek yolu bazı yavru için ... Verilen IRF9520 ile, ben herhangi bir sorun olmadan 1A (50 x 20mA) yapabileceğini düşünüyorum. Bazı özellikleri. 20mA rengini değiştirmek için PWM yapmak için bir PIC kullanarak olacak Eğer 5V V (fwd-Kırmızı) 2V V (ileri-G & B) 3.4V: Besleme Gerilimi. Yani teorik olarak, hiçbir zaman bütün 3 renk 3A altında, yani olacak. Ben yapacağım çoğu 2 renk karıştırma, yani 2A maks daha olasıdır. Ben her kanal, ya da 150 dirençlerin toplam (LED başına 3) veya grup onları grup başına 5 için LED'ler için 3 direnç kullanmak ve 15 dirençleri kullanmanız gerekir eğer ben hala tartışıyor am ... ps ne kadar gerilim düşümü Kaynak ve bir p-kanal MOSFET üzerinde Drain karşısında? 0.6ohm ile, ben sadece uğraşıyorum ne kadar güç dağılımını hesaplamak istiyor. soğutucu gerekiyorsa yani.

evet bir yerde sınıflandırılmamış mikroişlemci i d78f0034bgc ile arayüz göreceksiniz mikroişlemci ile ULN2003 ic kullanabilirsiniz. [/gvideo] [/youtube]

Aslında 2 X 8 arıyordu - çıkış LED IC sürücüsü kaynak. çok geçerli olacak çünkü çoğu LED'ler doğrudan mikrodenetleyici bağlanırken, parlak ışıklı en 20mA ihtiyacınız bunu alışkanlık çünkü IO işaretçilerine çekilecek. [Url = http://www.allbatterypros.com] Yuasa [/url]

HİE herhangi bir tel bana ULN2003A kullanarak SC5-12V DC LEONE gibi röleleri sürmek için ne kadar geçerli gerekli olabilir? ERKEK NE KADAR VADELİ LEONE SC5-12V DC RÖLELER GİDİLİR GEREKLİDİR?

Rölesi için veri sayfası bul, bu seni bobin direnci anlatacağım. Mevcut bobin direnç ile bölünmüş voltajı (bu durumda 12 V) ile tespit edilir. Ben SC5-12 400Ω bir bobin direnci düşünüyorum ama onların katalog listede yoksa öylesine bir test metre olan bu teyit edin artık. Bu 400Ω ise, akım 12/400 Amps veya 30mA olacaktır. Brian.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back