Sıcaklık sensörü olarak 1N4148 ...

D

davorin

Guest
Birisi sıcaklık sensörü olarak 1N4148 diyot kullanmak için basit bir şematik var mı? Veri sayfasına göre bunu santigrat ve üzeri 200 dereceye kadar çalışması gerekir ... Sadece lehim BGA için bazı sıcaklık profili (o doğrulamak gerekir;

Hmm ... gerçekten orada herhangi bir 1N4148 uygulamalar ... Normal NPN transistör kullanarak sadece tek bir sensör uygulaması ... ama muhtemelen ben Vbe 1N4148 kullanılan değiştirebilirsiniz ... Ben sadece bir operasyonel amplifikatör üzerindeki geri besleme yolunda bir 1N4148 kullanarak hatırlıyorum .... o (gerçi emin değilim;

Merhaba, ben bunu yapmak için en basit yolu sadece 1N4148 sürüş telafi akım kaynağı bir sıcaklık olduğunu düşünüyorum, bir 2.2 mV / K eğim olsun. Küçük sinyal transistör (genellikle metalik durumda) sıcaklık probları düşük ısıl sabitleri izin ancak diyotlar tarafından değiştirilebilir. Saygılarımızla.

Sadece 100 uA sabit akım yalak diyot hakkında uygulama ve üzerinde gerilim düşümü ölçülür. Termal katsayısı teknoloji bağlıdır ve bir silikon diyot -2.2 mV / K kadardır. Sizin okuma (sıfır ayarı) ofset kaldırmak ve amplifikatör kazanç (hassasiyetini ayarlamak) ayarlamak mümkün olmalıdır. Kalibrasyon 0C (sıfır) ayarlayın için diyot sonda intoa erime buz ve ilgi aralığında knownt yüksek sıcaklık ile diğer bir nesne (hassasiyetini ayarlamak) Deeping yapılır

Bir sensör olarak bir 1N4148 ile, bir kez bir sıcaklık göstergesine yapılmış, daha OPAMP diyot boyunca gerilim ölçüldüğü haliyle aynı zamanda diyot ile kesin bir sabit akım çalışır hale getirmek için özel bir şekilde bir opamp için diyot bağlanmıştır. Ne olursa olsun sıcaklığın didode boyunca sabit bir akım halinde, sıcaklık okuması daha fazla doğrusal olacaktır. Benim eski şemadaki aramak için çalışacağız.

Belki LM334 temerature bağımlı akım kaynağı kullanabilirsiniz. (1N4148 sıcaklık değişiminden dolayı LM334 en kayma telafi etmek için kullanılır)

Merhaba tüm. Ben belirli bir sıcaklığı ölçmek için tek bir diyot kullanamazsınız düşünüyorum. Eğer 2 diyot ihtiyaç, bir bir referans olarak kullanılacaktır. Sana aynı akım kaynakları I0 beslenerek hem diyotlar olduğunu supose edelim. Diyotlar, D1, biri ölçüm cihaz ve sıcaklığını ölçmek istediğiniz vücut ile fiziksel temas içindedir. Diğer diyot, D2, referans (oluşturmakta olduğunuz elektronik termometre) ortam sıcaklığını ölçen bir kutu içindedir. VD1 = VT1 * ln (I0/Is1) VD2 = Vt2 * ln (I0/Is2) IS1 = is2 diyotlar aynıysa. Yani, VD1 * q / (K * T1) = VD2 * q / (K * T2) T2 = ortam sıcaklığı, T1 ölçmek için = sıcaklık. Sonra biz bulmak kolay T1 sıcaklığı T1 = (T2/Vd2) * VD1 Sadece VD1 ölçmek gerekir ve T1 var. T2/Vd2 sabittir ve aynı temperaute, vb kalibrasyon ....... 2 diyot durumunda sadece bir kez ölçülür görüleceği gibi, .. Ben yardımcı olabilir umuyoruz. Tüm S. PS selam: diyotları da 2N2222 gibi metalik durumda bipolar transistörler tarafından değiştirilebilir.

Ben sadece bir diyot kullanarak temeperature prob yaptık ve 0 deg gelen test aralığında çok hassas oldu. 70 deg santigrat. santigrat. Tüm aralık biggests sapması 0.3 derece idi. Tüm ölçümler aynı ortam sıcaklığının yaklaşık 20 derece yapıldı. santigrat, bu yüzden ortam sıcaklık değişikliklerini okuma ya da değil accurancy etkileyecek emin değilim. Herhalde bunu da test etmeliydim. Daha sonra şemadaki göndermek için çalışacağız. Ben bir plastik transistör olsa bile bu, kollektör ve baz sensör yerine bir diyot kısa devre olan bir transistör kullanmak daha iyi olduğunu duydum. Bu bilgi formunun üçüncü bölümünde bu konuda okuyabilirsiniz: http://cache.national.com/ds/LM/LM32.pdf İşte Maxim bazı yararlı okuma da bulunuyor: MAX1253 kullanma Sıcaklık İzleme / 54 ve MAX1153/54 http://www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/appnote_number/1944 idealite faktörü ve Isıl Sense Diyotlar arasındaki Seri Direnç farklar telafi: http: / / www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/appnote_number/1057 doğru okumalar için çok düşük değil ama, kendini ısıtma önlemek için düşük diyot güncel tutmak için önemlidir.

merhaba bu o 2.2k olduğu gibi 1N4148 tabanlı termometre 2002K olarak okuma res değeri yardımcı olacaktır olabilir

hi -10 135 derece centigrate gelen büyük doğruluk ve aralık ile 1N4148 dayanmaktadır iyi Termostatlı olduğunu

sıradan diyot sıcaklığını ölçmek için çok sıcak. pt100 gibi yüksek sıcaklık sensörü kullanın ....

1N4148 kullanarak sıcaklığı hissetmek için nasıl site plz sugest ckt 1N4148 ile ilgili olabilir

[Quote = arun_123] 1N4148 kullanarak sıcaklığı hissetmek için nasıl site plz sugest ckt 1N4148 ile ilgili olabilir [/quote] merhaba sadece iki Mesaja ben bu gözleri açık adam için çalışma devresindeki attılar Yukarıda: D

Lehim sıcaklıkları yukarıda 200C olduğundan, sana bir termokupl kullanmak gerektiğini düşünüyorum. Neden iş için diyot kullanmak istedi? Bir gereklilik midir?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back