PC ile 89c51 mikrodenetleyici arayüzü nasıl

C

centiago

Guest
Merhaba ben mikrodenetleyici için yeni, herkes bana PC & 89c51 mikrodenetleyici arasındaki veri yüklemek ve indirmek için programı iletmek ve almak verebilir. Teşekkürler Centiago

Belki RS232 Konunuzu çözmek için yaygın bir yoldur. Ve u yerde program bulabilirsiniz.

If you can, ben RS-232 portu ile inşa / Bir kalkınma kurulu satın almak için size ecourage olurdu ( http://www.pjrc.com/tech/8051/board3/schematic.html) içerir örneğin SRAM gibi bazı çok yararlı ek özellikler .. Eğer upload / download mümkün olacak bir monitör programını kullanarak bu SRAM içerir, SRAM ve daha birçok dowloaded programları çalıştırmak .. Bu bağlantıyı göz atın: http://www.pjrc.com/tech/8051/paulmon2.html Saygılarımızla, IanP

O tampon dolu bekleyin ve yanıtlamak zorunda olduğu ilk yerine paralel anlamak kolaydır ve montaj veri almak için daha kolay olduğu gibi sadece arabirim alışmak seri paralel bağlantı noktası deneyin, seri veri ediniminde daha karmaşıktır kesme, daha fazla iş zevk

RS232 arayüzü kesmeleri oluşturmak ve bir kaç teller ihtiyacı var, ama çünkü bir harici RS232 seviye-shifter (örneğin MAX232 gibi) tabi daha fazla mal olacak. paralel port neredeyse hiçbir externel bileşenler gerekir, ancak bu paralel port kullanırsanız oluşacaktır çünkü hiçbir kesme gerçek zamanlı uygulamaları işlemek için diffcult olduğunu.

; 9600 BAUD MOV SCON, # 50H; 8 BIT UART MODU MOV TH0, # # DÜŞÜK YÜKSEK (-50000) MOV TL0, (MOV TMOD, # 21H MOV TH1, # 0A0H: merhaba, aşağıdaki program ve devre ORG 30H INI endişe -50000) SETB TR1 ANA: JB RI, SERİ JMP ANA; ================== SERİ: CLR RI MOV A, SBUF JMP ANA
42_1166841926.JPG

Assalamo Allykum! Sen paralel port yanı sıra seri port kullanarak bunu yapabilirsiniz. PC'den veri transferi oluyoruz çünkü Ama asyou çünkü memeory boyutu, daha sonra size kolaylık sağlamak için Paralel port kullanımı ve usr At89C52 ziyade AT89C51 Mikrodenetleyici için yenidir. www.8052.com iyi bir sitedir ve size çok yardımcı olacaktır. Dikkat çekmek iyi bir şans dileyin.

Ben sadece makine kodunu biliyor beri ayrıntıları komutları tanımlayabilir. hex dili

hangi dili pc "C" veya ben gönderebilirsiniz örnekleri yaşıyorum "VB" kullanmayı planlıyorsanız,

sadece bu işi yapacak MAX232 IC olduğunu 8051 ve PC arasında bir arabulucu koymak ve PC'ye bağlayın basittir

bilgisayar klavyesi ile 89c51 mikrodenetleyici ile nasıl?

İlk protokol klavye ne yaptığını anlamaya çalışın i bilgisayar klavyesi ile mikro denetleyici iletişim mümkün olduğunu düşünüyorum 8051 çekirdek kullanarak sonra çalışır

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back